fredag 16 november 2012

Hur kan regeringen rösta fram Tonio Borg?Birgitta Ohlsson har idag i Ekot meddelat att svenska regeringen kommer att rösta för Tonio Borg från Malta som EU:s nya hälsokommissionär.

Borg är en radikal abortmotåndare som även motsätter sig hbt-personers rättigheter och är emot skillsmässor.

Befattningen som hälsokommissinär innebär ansvaret för alla EU:s insatser och strategier som har med hälsa att göra, insatser som bland annat riktar sig till unga, ensamstående mödrar, hbt-personer och migranter.

RFSU ser mycket allvarligt på att Sveriges regering har beslutat sig för att rösta för Borg som ny hälsokomissionär, framförallt i ett läge när kvinnors rätt till sina egna kroppar inskräks allt mer runt om i Europa.

Jag ställer mig mycket frågande till om de svenska väljare som röstat på alliansens företrädare till Europaparlementet vill att den svenska regeringen stöder en person som öppet är emot rätten till abort och skilsmässor och motsätter sig hbt-personers rättigheter.

Regeringen meddelade idag att de avsätter 10 miljoner för en stor konferens 2014 som ska fokusera på kvinnors rättigheter globalt. Jag ser verkligen ser fram emot konferensen och att det är ett mycket bra initiativ. Nyamko inledde presskonferensen med att tala om kvinnan på Irland som just gick bort efter att ha nekats abort.

Vi ser verkligen ett bakslag mot kvinnors rättigheter globalt.

Redan nästa vecka finns ett utmärkt tillfälle att rösta för kvinnors rättigheter - rösta mot Borg.

Intervjun i Ekot hittar ni här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5348113 

Foto: Europeiska unionens råd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar